Luonnonmukaiset ry

Ulkomaiset rannat ja naturistialueet


Automatkan päässä Skandinaviassa ja Baltiassa on suuri määrä upeita hyvin hoidettuja rantoja hienoissa paikoissa. Ruotsissa on 10 naturistileirintäaluetta ja 70 naturistirantaa. Tanska ilmoittaa naturismin olevan luvallista kaikkialla ja merkattuja rantoja ja leirintäalueita on kymmenittäin pitkin Jyllannin upeita dyynirantoja. Virossa, Latviassa (Vecaki!) ja Liettuassa on useita naturisteille varattuja rannan osia loputtoman pitkillä upeilla hiekkarannoilla.


Etelä-Euroopassa on rantojen lisäksi lukuisa joukko naturistihotelleja, leirintäalueita ja lomakeskuksia. Ranskan Cap d´Agde ja Kroatian Valalta ovat tuhansien vuodepaikkojen lomakeskuksia, joissa ruokakaupoissakin voi käydä alasti.


Kanariansaarilla Maspalomaksen dyynit ovat tunnetuin kohde, mutta Fuerteventuraa monet pitävät naturistien paratiisina, sillä siellä naturismi on sallittua ja hyväksyttyä kaikilla rannoilla ja siellä voi kävellä parikymmentä kilometriä rantaviivaa täysin alastomana ilman, että kukaan kiinnittää siihen mitään huomiota.


Kansainvälisen Naturistiliiton nettisivuilta (INF) saa hyvää perustietoa muun maailman tarjonnasta. Helpompaa on luetella maat, missä naturistirantoja ei ole. Italiassa rantoja on vain muutamia. Muhamettilaisissa maissa ja Thaimaassa niitä ei ole alkuunkaan, mutta Thaimaassa on isojen keskusten ulkopuolella kilometreittäin vapaata asumatonta rantaa, mikä antaa  mahdollisuuden alastomaan auringonottoon.Ulkomaisia naturistirantoja:


http://www.nudistbeaches.info      Maailma


http://www.scandinavianaturist.org      Pohjoismaat


http://www.naturismo.org/indexe.html      Espanja


http://www.barefoot.info/greekgde.html    Kreikka


http://www.aanr.com      Yhdysvallat
MatkakertomuksiaNaturistirannat