Luonnonmukaiset ry

HELSINGIN PIHLAJASAARI


Pihlajasaari on Helsingin kaupungin hoitama ulkoilusaari Jätkäsaaren ulkopuolella. Saari muodostuu kahdesta kävelysillan yhdistämästä osasta, läntisestä ja itäisestä. Itäisen osan eteläpäähän kaupunki on rajannut aidalla naturisteille tarkoitetun alueen. Palveluina sieltä löytyy suihku ja käymälät, mutta muut palvelut (kioskit ja kahvilat) on haettava tekstiilipuolelta.


Pihlajasaaren naturistialueella käy kauniina ja lämpöisinä päivinä runsaasti väkeä; pariskuntia, miehiä ja naisia, mutta aina on viltille löytynyt paikka. Monet pitävät paikkaa varsinaisena paratiisina, kunhan löytävät sieltä itselle sopivan kolon. Luonnonmukaisten jäsenet suosivat pääsisäänkäynnin lähellä olevan grillin ja laiturin tienoota, mihin useimmat pariskunnat jäävätkin seurustelemaan.


Eteläkärjessä on meren silittämät puuttomat silokalliot, jotka sopivat todelliseen auringonpalvontaan. Metsäalueet ja varsinkin niiden kallio-osat ovat miesten suosiossa.


Lisätietoja:


http://www.hel.fi/hki/liv/fi/ulkoilu/saaristossa/pihlajasaari


http://www.pihlajasaari.net/saari.html


Saareen pääsee yhteysaluksilla Merisatamasta Kahvilan Carouselin vierestä ja Ruoholahdesta läheltä metroasemaa.Katso aikataulut täältä!
Suomen naturistirannat