Luonnonmukaiset ry

NATURISMIPAIKKOJA


Suomea on pitkään ja yleisesti pidetty varsin vapaamielisenä maana alastomuuden suhteen. Jos kuitenkin vertaamme maatamme muihin, esimerkiksi Keski-Euroopan maihin, niin ei Suomi ole ollenkaan eturivin maita kun vertaillaan esimerkiksi lukumääräisesti paikkoja, jotka ovat nimenomaan naturisteille osoitettuja. Hiekkarantojen maassa, Tanskassa lienee vain muutama ranta, jossa uimapuvun käyttö on vaatimuksena, kaikkialla muualla on ihan luonnollista olla luonnollisesti, eli naturismi on yleisesti hyväksyttyä. Suomessa, kooltaan moninkertaisesti isommassa maassa, tilanne on tasan päinvastoin. Meillä on vain pari rantaa, joissa yleisesti hyväksytään alastomuus. Nämäkin paikat ovat joko kaukana valtaväestön asuinpaikoista tai jos ovat lähellä, niin venematkan päässä.


Yksi syy voi olla se, että meillä ei ole ollut tarvetta osoittaa tällaisia paikkoja, koska meillä on tuhansittain järviä ja niillä rantoja, jotka eivät ole julkisia rantoja eivätkä kenenkään pihapiiriä. Tällaisissa paikoissa voi aivan hyvin käydä alastomana uimassa, siitä ei kukaan ota nokkiinsa.

Kuluneen vuoden aikana asian tilaa on ruvettu naturistiseurojen toimesta kiitettävän aktiivisesti muuttamaan. Ei niitä paikkoja kukaan meille varaa ja osoita, ellemme me itse niitä perää. Suunnitelmissa on jo parikin hienoa paikkaa pääkaupunkiseudun lähituntumassa, joihin toivotaan naturistirantaa.


Ranta on suomalaisille tuttu elementti, ja onhan aivan upeata viettää hienoa kesäpäivää luonnonmukaisessa asussa hienolla kallio- tai hiekkarannalla, sitähän ei kukaan voi kieltää. Mielestäni aivan yhtä hienoa voi olla jossakin sopivalla kalliolla, vaikka uintimahdollisuus puuttuukin. Kallion laella on usein riittävän puutonta aluetta, jotta aurinkoakin voi ottaa aivan hyvin. Varsinkin, jos alueella voi vielä liikuskella naturistina ilman, että aiheuttaa närkästystä muissa alueen kulkijoissa, olisi tuollainen alue naturistille ihanteellinen.


Nyt kun Helsinki on kahmaissut isot alueet Sipoon puolelta, niin on hyvä hetki ennen lopullista kaavoitusta miettiä josko sieltä löytyisi sopiva alue naturistien käyttöön. Siellä on suuria metsäkallioalueita, joilla olisi hienoa päästä nauttimaan naturismin suomasta vapaudesta. Valtaosa noista alueista tullaan varmastikin varaamaan virkistyskäyttöön. Mitään julkisia palveluita, ainakaan kalliita, tällainen alue ei tarvitsisi, muutama roskapönttö sopiviin paikkoihin edesauttaisi alueen siistinä pitämistä.


Alueelle tultaessa olisi kiva olla parkkipaikka, jonne voi autonsa jättää, ettei tienvarren metsiin tarvitse pysäköidä. Tämä pysäköintipaikka jo voisi olla naturistialuetta, jolloin vaatteensa voisi jättää autoon, eikä tarvitsisi niitä mukanaan rontata. Yksinomaan naturisteille tätä aluetta ei suinkaan tarvitse varata. Ei naturistia tekstiili häiritse, vaan usein asian on juuri toisinpäin, eli moni tekstiili ei naturistia halua kohdata. Ennen tällaisen alueen pysäköintipaikkaa voisi olla kääntöpaikka, joka jälkeen on kyltti, jolla kerrotaan, että alueella on naturismi yleisesti sallittua. Näin vältyttäisiin tahattomilta yhteentörmäyksiltä. Tekstiileillekin varmasti jää monin kerroin suuremmat virkistysalueet. Näin ei kenenkään tarvitse tahtomattaan törmätä naturistiin - etenkin jos siitä mielensä pahoittaa.


EkiA


Naturismi ja parisuhde LM:n tie onneen? Blogi