Luonnonmukaiset ry

MONIPUOLISTA HARRASTAMISTA


Luonnonmukaisten hallitus toivoo jäsenistön järjestävän omaehtoisesti tapahtumia. Aina ei kokoontumisia tarvitse suunnitella valtakunnallisesti koko jäsenistölle, pienempimuotoiset paikalliset tapaamiset ovat toimivia ja suosittuja. Yhdistys kyllä tukee niitä ja auttaa tiedottamisessa.


Aloinkin mietiskellä, mitä erilaisia teemoja luonnonmukaisten kokoontumisille voisi keksiä? Mieleen tuli muutama ehdotus.


Viinikerho. Kukin tuo mukanaan viinipullon ja kertoo miksi on sen valinnut. Maistellaan ja keskustellaan. Ei välttämättä tarvitse olla luonnonmukaisesti tuotettua viiniä, mutta osanottajat ovat luonnonmukaisessa asussa.


Alaston kokki. Tehdään keittiössä ruokaa yhdessä. Kun esiliinan käyttö ei ole pakollista, niin on tarjolla silmänruokaakin. Loppuilta nautiskellaan yhteisen työn herkullisista tuloksista. Kevyen kokkailun voi myös yhdistää viinikerhon toimintaan.


Nakukabinetti. Varataan ravintolasta kabinetti ja vietetään alaston ravintolailta. Kun ei ole saunaa, niin tekoripset ja muu meikkaaminen ovat mahdollisia. Asuna kauniimmalla sukupuolella voi olla vaikka pikkumustaa periaatteella "ei peittäen vaan kehystäen".


Luodolle luonnonmukaisesti. Kun ilmat lämpenevät ja on luvattu auringonpaistetta, niin vuokrataan iso moottorivene ja tehdään retki eväät mukana jollekin Helsingin edustan kallioluodolle. Jo matkalla voidaan olla luonnonmukaisesti.


Liikuntaa ja kulttuuria. Mikä estää varaamasta taidenäyttelyn, kasvihuoneen tai minkä tahansa muun sopivan tilan yhteiseen luonnonmukaiseen kokoontumiseen ja harrastamiseen. Uuteen paikkaan on aina mielenkiintoista tulla nakuystäviä tapaamaan.


Nauru- ja tantrajoogaa. Mikä olisi virkistävämpää kuin opetella naurua, tantrailua, rentouttavaa hierontaa, zumbaa, havaijilaistanssia ym. yhteisessä syntymäasussa. Yhdistykseen kuuluu monien eri harrastusten asiantuntijoita, ulkopuolisia opettajia ei tarvitse palkata. Naturismiin sopii liitettäväksi monenlaista hauskaa aktiviteettia.


Kevyesti bussissa. Lähdetään jonnekin tilausbussilla, ratissa tuttu yhdistyksen kuljettajajäsen. Vaikka ulkona olisi viileää, niin lämmitys vain bussissa päälle, verhot ikkunoihin ja kuoriutuminen kerhoasuun. Kun jo matkalla on mukavaa, niin perillä on varmasti myös - oli matkakohde sitten mikä tahansa.


Värejä vartaloille. Hankitaan maaleja ja järjestetään vartalonmaalaustalkoot. Parhaat aikaansaannokset palkitaan. Myös taideteosten yhteinen tuhoaminen suihkun alla on sekin hauskaa ja pesijöille palkitsevaa.


Ja hei, nyt lopussa tullaankin varsin mielenkiintoiseen huomioon. Ideoinnin aikana ymmärsin, ettei mikään näistä ollutkaan uusi ehdotus. Olemme olleet perhospuutarhassa kasvihuoneen lämmössä, illanvietossa japanilaisessa sushi-ravintolassa, vaatteettomalla tilausbussimatkalla Baltiassa, nakuristeilyillä järvillä ja merellä, alastomina alastontaidenäyttelyssä jne. Vartaloita on maalattu, ruokia kokattu, viinejä maisteltu, zumbaa tanssittu, tantraa treenattu.


Näitä ja muunlaisiakin tapaamisia tullaan varmasti järjestämään lisää. Halukkaista osanottajia riittää, sillä yhdistyksen jäsenmäärä kasvaa koko ajan. Paljon hauskaa ohjelmaa on tulevaisuudessa luvassa, kun jänenet itse ovat aktiivisia ja ehdottavat tapaamispaikkoja ja iltojen teemoja. Olen joskus todennutkin, että naturistiasussa voi harrastaa kaikkea muuta paitsi pilkkiongintaa, miekkailua ja hitsausta - tai no, mikä ettei niitäkin!


Rami


Talvinaturismin taikaa Pienimmällä panoksella Blogi