Luonnonmukaiset ry

MEIDÄN LUOKKA

 

"Oleskelemme alastomina vain alastomien joukossa ja tarkoitukseen varatuilla alueilla." Näin vakuutetaan Luonnonmukaiset ry:n jäsenesitteen OLEMME LUONNONMUKAISIA-osion kohdassa 1. (LM:n hallitus 21.9.1991) Jo tämä julistus tekee meistä luonnonmukaisista ehdottomasti oman luokan, sen joukon, johon tunnetaan yhteenkuuluvaisuutta ja jota mitataan se on meidän luokkalainen  -asteikolla. Eri-ikäisyys erottaa luonnonmukaiset koululuokista. Oppivelvollisuusluokat muodostuvat syntymävuoden perusteella, ja jo se jakaa lapset ja nuoret eri luokkiin. Oma luokka on taaskin merkittävin. Muut ovat toisluokkalaisia, ne eivät ole meidän luokalla! LM:läiset voisivat olla kovinkin eri-ikäisiä, mutta jäsentilasto todistaa toista.


Helsingin Sanomien selvitys uudesta luokkajaosta ja Luokkakone vuoden 2014 alkupuolella herättivät hämmennystä. Vanha luokkajako ihmisen suhteesta työhön ja pääomaan korvautui toisenlaisella jaottelulla. Luokkia on kuusi: asiantuntija, eliitti, kipuaja, leipätyöläinen, duunari ja vähäosainen. Harmi, että yhtenä luokkakoneen mittarina ei ollut suhtautuminen alastomuuteen, olisi luotu 7. luokka: alaston.

 

LM-periaatteena on tuntunut olevan, että poliittisia, ammatillisia ja muita ihmisen elämään olennaisesti vaikuttavia asioita ei esille oteta, mutta väkisinkin joutuu miettimään menneitä. "Etsimme tietä yksinkertaisempaan, terveellisempään ja inhimillisempään elämäntapaan."  (jäsenesite OLEMME LUONNONMUKAISIA § 10.) Lainasin kirjastosta Tarmo Kunnaksen Fasisimin lumous, Eurooppalainen älymystö Mussolinin ja Hitlerin politiikan tukijana  kirjan (http://www.atenakustannus.fi/component/ateena/kirja/586)  Keittiön pöydällä oli valmiina LM:n lehti 1/2014. Kansikuva kummassakin painotuotteessa on lähes samanlainen: esitetään alastomia ihmisiä.

 

Kunnaksen kirjaa on luonnehdittu kuvailemalla, että fasismi on sana, jota nykyään kuulee paljon. On terveysfasismia, ravintofasismia ja liikennefasismia. Kun termiä käytetään holtittomasti kuvaamaan mitä vain pyrkimystä päsmäröidä tai ohjeistaa, on hyvä lukea kunnon paketti siitä, millaista fasistinen ajattelu oikeasti tarkoittaa. Emeritusprofessori Tarmo Kunnas tarjoaa sellaisen teoksessaan Fasismin lumous. Hän selittää juurta jaksain fasismia myötäilleiden intellektuellien näkemyksiä yli 600-sivuisessa järkäleessään. Pinnallisesti tutkittuna suoria naturismiviitteitä en keksinyt.


Kjell Westön kirjassa Kangastus 38 (http://www.otava.fi/kirjat/9789511274032/) kuvaillaan monen sivun verran yhden päähenkilön oleskelua alasti kallioluodolla. Toisessa kohdassa Rolle muistelee keskusteluaan saksalaisten kanssa, jotka olivat "paljastaneet hänelle, että nudismi oli yksi marxilaisten salaisista aseista: bolsevikit soluttautuivat Freikörperkultur-yhdistyksiin ja punoivat sitten juoniaan teeskennelle että nauttivat vain voimistelusta ja auringosta." Selvää luokkataistelua entisajan malliin!

 

Parhaimmillaan elämä on aika yksinkertaista menneisyyden ja nykyisyyden taakoista huolimatta. "Pyrimme kehittämään henkistä tasapainoamme." (jäsenesite OLEMME LUONNONMUKAISIA § 9).

 

Eläköön meidän luokka!


Leila S.


Hyödynnä jäsenetusi Naturismi ja parisuhde Blogi