Luonnonmukaiset ry

LUONTEVASTI LUONNONMUKAISIIN


Suomessa kulunut kesä oli toinen naturistikesämme yhdessä vaimoni kanssa. Viime vuonna Aulangolta alkanut naturistiharrastus sai nyt jatkoa Lohjan Rausjärvellä.


Itse olen luontevasti kohdannut lähes alastomia / alastomia ihmisiä neljännesvuosisadan ajan hierojan työssäni. Nyt tilanne oli sikäli erilainen, että itsekin tuli liikuttua, kalastettua, grillattua ja esimerkiksi pelattua petanqueta nakuna.


Ensikohtaamisen tärkeys


Se miten minut ja vaimoni Katja otettiin Rausjärvellä vastaan, paalutti tien naturismin harrastamiseen Suomessa. Avoimuus, iloisuus, rentous ja sopiva uteliaisuus uusista tulijoista helpottivat sopeutumistamme Rausjärven tapahtumaan. Vastaanoton merkitystä ei pidä aliarvioida, sillä ainakin itselle sen merkitys on niin suuri, että Rausjärven reissu olisi jäänyt yhteen vuorokauteen toisenlaisella ns. Vastaanotolla.


Uusia ystäviä ja kontakteja


Viivyimme vaimoni kanssa Rausjärvellä reilun viikon. Tuona aikana kehkeytyi monta uutta ystävyyssuhdetta. Naturismin piiriin hakeutuvat ihmiset, joilla on sama intressi, eli luonnollinen suhtautuminen alastomuuteen. Alastomuuteen, mihin kuuluu hyväksyä oma kroppa sellaisena kuin se on. Ja tämä seikka mielestäni karsiikin naturismista turhat pintaliitäjät pois.

 

Ilokseni Rausjärven leirin jälkeen elo-syyskuussa toteuttamani 880 kilometrin kävelytempauksen aikana useampikin naturistipiireissä tutuksi tullut pariskunta otti yhteyttä ja oli matkalla päiväetapin verran kävelykumppaninani. Tästä erityisesti kiitokset Rausjärvellä paralympia-keihäänheittoa meille opettaneelle Artulle ja hänen vaimolleen Riikalle. He kun tulivat kävelykumppaneiksi Kuopiosta Viitasaarelle saakka. Edestakaista matkaa tuli 300 kilometriä. Erityiskiitoksen tämä välitön pariskunta tarvitsi myös siksi, että he tulivat paikalle 32 vuotta vanhalla Datsunilla, joka itsessään edusti autojen naturismia, kun vuosikymmenten saatossa tästä autosta oli kaikki turhat osat riisuttu pois : )


Rooleja vai ei


Yleinen käsitys on, että kun ihminen riisuuntuu vaikkapa saunoakseen työ- tai urheiluporukassa, niin työroolit jäävät pukuhuoneeseen. Samoin sitä kuvittelisi, että naturismissa työroolit jäävät vaatteitten mukana pois.

Itse, kun asioita seuraa pitkälti kuuloaistin perusteella sokeuden johdosta, sitä ehkä tulkitsee ympäristöä näkevistä poikkeavalla tavalla. Artikulointi, puheen sisältö, äänensävyt, kuuntelemisen taito, empaattisuus tulevat kyllä hyvin esille esimerkiksi nuotiopaikalla – kyllä niistä aistin melkoisen paljon, myös rooleja. Minua itseäni eivät roolit häiritse, ja ketäpä esimerkiksi työroolit yleensä häiritsisivätkään. Ns. siviilissä köyhä tai rikas, duunari tai akateeminen, työtön tai eläkeläinen jne. jne. - voisikin kysyä, miksi meidän naturistien edes pitäisikään olla roolitonta massaa?


Teksti: Teijo Romppainen

Sokea dekkaristi ja hieroja


PS. Muuten, erityiskiitos paikkavalinnasta, Rausjärven puitteet tiloineen ja ennen kaikkea alueen upea luonto, etenkin ihanan rauhallinen järvialue tekivät vaikutuksen – etenkin kun myös säät upeasti suosivat tapahtumaa.Pienimmällä panoksella Hyödynnä jäsenetusi Blogi