Luonnonmukaiset ry

LM:N TIE ONNEEN?


LM:n toiminta on onnistunutta, jos jäsenet saavat yhdistykseltä riittävästi heitä tyydyttäviä palveluita ja he ylpeänä suosittelevat yhdistystä tutuilleen. Palveluiden on oltava monipuolisia ja niitä on oltava riittävästi, niiden on uusiuduttava, oltava alueellisesti kattavia ja huomioitava kaikki jäsenryhmät. Miten LM saavuttaa tavoitteensa?


LM pääsee tavoitteeseensa, jos jäsenkunnassa on kasvava määrä aktiivisia ja osallistuvia henkilöitä pyörittämässä toimintaa ja osallistumassa tapahtumiin. Jäsenkuntaan on saatava tulokkaita eri ikäluokista, eri puolilta maata ja eri ihmisryhmistä. Siten taataan, että LM:llä on tekemiseen kykenevä ja eteenpäin katsova jäsenistö, mistä valikoituu toimiva hallitus ja aktiiviset tekijät. Toimivan hallituksen on huolehdittava työtavoistaan ja työtaakkaa jaettava siten, että jokainen hallituksen jäsen kokee olonsa hallituksessa tarpeelliseksi eikä kukaan kuormitu liikaa. Onnistunut hallitustyöskentely houkuttaa jäsenistöä toimimaan ja työsarkaa voidaan jakaa hallituksen ulkopuolelle. Resurssien lisääntyessä voidaan perustaa toimikuntia esim. alueellista toimintaa varten. Sauna-, ranta- ja muita tapaamisia pitää saada itään, länteen, etelään ja pohjoiseen. Onko LM:n tärkein työsarka omien työtapojen kehittäminen?


Lisää tekijöitä löytyy, jos jäsenkunta kasvaa ja näin käy,  jos LM:n toiminta on houkuttelevaa ja ulkoinen tiedotus on kunnossa. Nykyiset kotisivut ovat merkittävä askel parempaan ja niiden mukana on tullut paljon uusia jäsenhakemuksia. Tarvitaan myös julkisia tapahtumia ja näkymistä mediassa, sillä ne tuovat tunnettuutta ja houkuttelevat kiinnostuneita paremmin kuin harkitut jäsenhankintakampanjat, vaikka niitäkin tarvitaan. LM tarvitsee lisää jäseniä, mutta LM tarvitsee eritoten ”nuoria” (alle 45 v. ), koska heidän joukostaan kasvavat toiminnan tulevat pyörittäjät. Nuorille on suunnattava omia tapahtumia, missä he voivat tutustua toisiinsa ja pikku hiljaa sitoutua koko yhdistykseen. Alle kolmekymppiset sitoutuvat porukkaan vain, jos joukossa on muitakin alle kolmekymppisiä. Vai  onko LM:n keski-iän jatkuva nousu jonkun mielestä avain onneen?


LM:n toiminta kukoistaa ja jäsenmäärä kasvaa pitkällä tähtäimellä lopultakin vain, jos naturismin asema Suomessa paranee ja naturismi saa uusia ystäviä. Se ei ole vain LM:stä kiinni, mutta LM:llä on mahdollisuus vaikuttaa asiain tilaan. Naturismin mainetta  on kirkastettava onnistuneilla julkisilla tapahtumilla ja olemalla julkisuudessa. Tässä pallo on ennakkoluulottomilla jäsenillä. Heitä on ollut, kiitos heille, mutta lisää tarvitaan. Naturistien piilottelu ei tee naturismista valonkestävää. Tarvitaan myös runsaasti uusia naturistirantoja. Ne ovat avain naturismin kasvavaan suosioon, koska silloin naturismi tulee näkyväksi ja sen harjoittaminen ja kokeileminen onnistuu myös kotimaassa. Hörhöporukkakin hajaantuu silloin useampiin paikkoihin eikä ole enää niin leimaa-antava. Naturismin edistämisessä tarvitaan yhteistyötä Naturistiliiton ja Naturistiklubin kanssa. Lisää yhteisiä julkisia tapahtumia! Nykyistäkin paremmat nettisivut yhdessä Liiton ja Klubin kanssa! Yhteiset keskustelusivut! Vierailut toinen toistensa tilaisuuksiin! Pois kyräily! Yhdistysten luonne-erot voidaan ylläpitää yhteistoiminnassakin!


 Osmo


Naturismipaikkoja Blogi Blogi